Målarhelg på landet

 

Rabarberblommorna ska obevekligen knipsas, annars blir rabarbern träig för resten av sommaren.
  
Mkt mkt god rabarberkaka som hade varit ännu godare om vi haft typ lite grädde eller mascarpone eller glass eller så. Men det gjorde verkligen inte ont någonstans att äta den.
 
Lyxhelg med mamma och en vän, tillika Vedic art-lärare, på landet! Måla, äta god mat, dricka lite vin, baka en kaka på årets första rabarber, mammatid (som i att tillbringa kvalitetstid tillsammans med min egen mamma), goda samtal, doftpromenad bland häggar, syrener och liljekonvaljer. Typ så var min helg. 😎

Trött ända in i skelettet var jag både före, under och efter (kämpar efter 1,5 år fortfarande mot utmattning och depression), men själen fick sannerligen näring denna helg.

 

Torsk på bädd av smörfräst morot, bladspenat och oliver med täcke av gremolata serverad med stekt färsk sparris och tomatsallad. Tack finaste B, från botten av min mage!
  
Chokladtryfflar, jordgubbar och en slurk sherry till efterrätt. Skulle man lätt kunna äta oftare!
   

Våren i blom, eller en påfågel. Beror på vem man frågar.
   
Förgätmigej är en av de ljuvligaste blommorna. Är mkt missnöjd med att SD har använt den som symbol, och jag vill härmed reclaima förgätmigejen! UPPDATERING: jag har upplysts om att SD s blomma inte alls är en förgätmigej utan en blåsippa. Wtf?! Hur som helst är jag rätt glad över att ha återfått förgätmigejen men surar nu lite över alla fina blåsippor. Ska reclaima dem nästa vår!
  
Vilket år som helst nu ska jag lära mig att använda pensel/verktyg när jag målar. Jag försöker varje gång men det slutar i alla fall alltid med att jag målar med händerna.
  

Hoppas ni alla är nöjda med er helg och har haft en fin måndag!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s