Lax med citron, rödbetskapris, frasstekt dill och brynt smör

Smörtemat fortsätter under min och mammas vecka på landet. (Barnen äter dock potatis och grönsaker. Och glass. Punkt.)

Frasstekt dill är något jag lärde mig av min mans moster och hennes livskamrat som på somrarna, i det rosa huset på Onsala, bjöd oss på pinfärsk stekt makrill, sommargurka, färskpotatis och detta ljuvligaste av alla tillbehör!

Lax: Ugnsbaka med citronskivor och lite salt på.

Rödbetshack: tärna kokta rödbetor fint (Tips! Finns färdigkokta i frysdisken i mataffären!) och blanda med kapris.

Frasig dill: stek en rejäl bunt färsk dill i smör tills den blir frasig. Om du tror att du har tillräckligt mycket dill så tror du fel. Du kan inte ha för mycket dill.

Brynt smör: bryn smör och stoppa i årets första sommarkantareller som du hittade när du blev för trött för att springa under eftermiddagens joggingtur och strosade längs vägrenen och lyssnade på poddar istället.

Servera alltihop med färskpotatis. Tips: Snåla inte med det brynta smöret!

Utvärdering: Såååååååååå gott!!!!

Lämna en kommentar